Witam Was, czy ktoś już używał CS4? Jakies pierwsze wrażenia? Ma ktoś już jakieś glębsze?
Jeszcze nie miałem okazji w nim tworzyć, bo nie mam czasu, ściągnąłem, zainstalowałem, włączyłem jakieś foto do zabawy i... time over:P takie moje życie, ale dziś na WORMa będę coś robić, i wtedy sprawdze CS4, nie mniej jednak na pierwszy rzut oka widać że zmieniono desing, i widać że postawiono na ergonomie i łatwość pracy, mnie osobiście wku... jak nie wiem co że w CS3 jakieś menu mi się wysuwało na połowe obrazka, a co chwile potrzebne, że zakładki mam a w nich różne potrzebne rzeczy, a zaś nie które nie mogły być za małe co skutkowało tym że wszystkie się na ekranie nie mieściły... widzę nowe rzeczy na palecie, mam nadzieje że nie zepsuli nic - bo po przesiadce z cs2 na cs3 zauważyłem że różdżka jest poprostu zje... ale mam nadzieje że to co nowe będzie potrzene, teraz nie mogę żyć bez niektórych narzędzi które są w cs3 a w cs2 nie ma np. inteligentna korekta(nie musze wskazywać źródła co oszczędza czas) i inne;]
Nic tylko sprawdzić:D
A ktoś z Was już sprawdzał;)?
_________________ Matush'asty rządzisz wiesz o tym hehe, net musi wrócic!
Dadexix - Ekspert
Dziękuje za prezent
nie jest tak, jednak z tego co ja czytałem wynika że w cs4 jest mniej postawione na takie "widoczne" rzeczy, lecz bardziej na wydajność czy korzystanie z nowych technologii, nie mniej jednak, i tak róznicę będą w funkcjonalnościach, zresztą instalka prawie 3 razy większa, a jak coś większe to napewno nie poprawia to wydajności:P - więcej kodu = mniejsza wydajność;]
Aczkowiek to "kiedys" to kiedy bo cs4 nie jest tak długo na rynku:P ;PP
Edit: czytam siebie to jak bym sam sobie przeczył - najpierw ze wieksza wydajnosc a potem ze mniejsza, chodziło mi o to że jeśli mają być te same funkcje a większa wydajność to nie może być 3razy większe, w tym przypadku powino byc troche większe bo zaimpletowano
CUDA, PsychX czy jak to sie zwie i inne, z tym że jest to uruchamiane gdy są możliwości, a instalowane jest zawsze, pozatym wiele poszło na chodzby brige który zmienił się nie ziemsko, przecież jeszcze nie dawno był zwykłą przeglądarką grafiki...
_________________ Matush'asty rządzisz wiesz o tym hehe, net musi wrócic!
Dadexix - Ekspert
Dziękuje za prezent
No ja coś słyszałem, że nasz najnowszy PS CS4 to będzie świetne rozwiązanie przede wszystkim dla fotografów i osób bawiących się ze zdjęciami, bo jest wiele nowych i ulepszonych narzędzi dot. retuszu, obracania, skalowania itp.
Ogólnie po za instalowaniu mi sie przyjemnie na nim pracuje,
prawda jest że trzeba było sie przyzwyczaic i do wyglądu i do wielu nowych funkcji,
ale nie mam do niego większych zastrzezeń
Witam , cos .. mam problem z 3d w photoshop cs 4 .... Jesli otwieram menu "3D" , wszystkie opcji sa zablokowane .. Przeciez mam wlaczony opengl3d i dziala mi tylko jedna opcja dotyczaca do tego silniku opengl3d tzw Rotate View Tool .. Pokaze wam sprzetu co posiadam . GF 8500 GT Palit 512 mb , Core 2 Duo , 1 GB RAM ... Niech kto mi pomoze ..
Program graficzny: PS, FL, AI, ID, DW, PR, AF CS4
Wysłany: 11 Mar 2009 09:52
ps cs4 to wypasik ma dużo nowych funkcji i bardzo przyjemnie się w nim pracuje, jednak potrzebuje troche większych zasobów jak cs3 (procek, ram)
pozdrawiam
ja jeszcze cs4 nie używałem, ale się powoli szykuje do tego ^^ bardzo mi się podoba, że osobne dokumenty są w zakładkach : d strasznie tego brakuje w starszych wersjach ;s
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum